• alimentación sana

Les Mil i una Nits amb un nadó

Les mil i una nits és un dels llibres més bonics que he llegit mai. Estava embarassada de set mesos de la meva primera filla quan el vaig començar a llegir i recordo que sovint m’adormia abans d’acabar cada història com si la veu de Sherezade m’hipnotitzés.

Mesos més tard canviaven els papers i era jo la que no dormia intentant hipnotitzar la meva criatureta. Ho feia amb afany, esgotament i algún dia amb ràbia i incomprensió. Perquè no dorms filla meva? li deia amb exigència.

Tres mesos després de néixer i colapsada pels meus propis pensaments, vaig anar a una conferencia de la Rosa Jové a Sabadell i  el meu cervell em va fer el clic.

 

 

 

 

No havia d’esperar que dormis tota la nit, no era una nena difícil com jo creia i tothom em deia. La meva filla era una nena normal, que es despertava per mamar i es tornava a adormir en pocs minuts, no era un monstre com m’havien fet creure.

 

 

 

Vaig comprar el llibre de Dormir sin Lagrimas, tot just s’acabava de publicar i el vaig estudiar a fons.

Vaig baixar la guia per pares i mares de la pàgina web de http://www.dormirsinllorar.com. Vaig llegir totes les propostes i les vaig comentar amb la meva parella, que cansat de veure’m tan esgotada em proposava mètodes conductistes, com si aquests aportessin solucions beneficioses per a algú.

Vaig començar a escriure en una llibreta tot el què passava, a quines hores dormia, cada quan es despertava, les migdiades, canvis en la rutina o en l’alimentació. Va ser llavors que em vaig fer conscient que la meva filla dormia com un nadó qualsevol. Al cap de 15 dies, vaig oblidar-me de llibretes, de llibres, d’apuntar res.

Vaig treure la pols al llibre de Les Mil i una Nits que havia arraconat. Vaig posar-me a la pell de la Sherezade i llegia en veu alta les històries d’aquest meravellós llibre fins que les dues ens adormiem.

 

 

I no és que la meva filla dormis gaire més hores seguides, sinó que vaig COMPRENDRE i ACCEPTAR que el son dels nadons és intermitent i superficial i que no és fins passades «les mil i una nits» que el nen o la nena són prou madurs per dormir espontaniament una nit sencera.

 

Pot ser que molt abans de les 1001 nits ja dormin força hores seguides, la meva va fer el canvi als dos anys, no va arribar a les mil i una nits. El segon fill a l’any i mig i la tercera als dos i mig. Cada nen/a és diferent.

És cert que hi ha nadons que des de ben petits dormen nits senceres o 6 i 8 hores, no és el més comú. Si aquest és el teu cas, ho celebro i et desitjo que segueixi així perque puguis gaudir del teu descans.

Però si el teu nadó no dorm més de tres horetes seguides o té multiples despertars, recorda, la Sherezade i Les Mil i una Nits.

 

Judit

MamaConscient

 

 

2 comentarios

 1. Nuria
  02/09/2018

  Hola Judit! La meva filla de 2 mesos es desperta a les nits per menjar, és el normal. Però de dia no dura adormida res, no fa les bacaines que hauria de fer per edat. Això sí que no ho veig tan normal… Sé que cada nen és un món però em fa l’efecte que no descansa prou. Què en penses? Una abraçada!

  Responder
  • Judit Cos Busquets
   03/09/2018

   Hola Nuria,
   Felicitats per la nova maternitat.
   Pots mirar d’adaptar-la al teu quefer diari per fer-la dormir.
   Per exemple si al mati surts, pots posar-la a la motxilla o foulard ( o al carro) durant tota l’estona que surtis a comprar o a passejar i ella dorm.I mira de sortir quan veus que ella pot tenir son.
   Mes tard , a la migdiada teva t’aconsello que t’estiris al llit per donar-li el pit i descanseu les dues amb les persianes baixades.
   Si es una nena massa desperta procura no prendre te, cafe o xocolata ja que la pot excitar.
   ara que fa calor i no la tapes pots posar-la alguna dormida de dia, de boca terrossa, si a casa no teniu antecedents de mort subita, ja saps que cal tenir precaució perque es un problema de transmissió genetica.
   Quan ella mostra els primers signes de tenir son, no esperis que estigui molt esgotada i facilita-li que s’adormi, ja que si s’excita massa després costa molt adormir-los.
   Pots utilitzar els banys d’aigua calentona i els massatges a les cames en el canvi de bolquers per tenir-la relaxada. Així com fer servir l’oli de lavanda per aromatitzar la casa.

   Procura baixar el nivell de llum i de so si creus que es una nena amb la sensibilitat molt alta.

   Prova-ho i en seguim parlant.
   Una abraçada

   Judit

   Responder

Deja tu comentario

Tu correo electónico no será publicado. Los campos obligatorios estan marcados con un *Aquest lloc web utilitza cookies per a que vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les anomenades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, premi l'enllaç per més informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies