• alimentación sana

3 sentits per sobreviure a la Maternitat

Sóc una seguidora fidel dels escrits de l’Anna Manso al Criatures com ho sóc dels d’en Carlos González i com ho era de les editorials d’en Carles Capdevila. Tots ells han fet creixer en mi ELS 3 SENTITS, tots 3 m’han ajudat a sobreviure alegrement a les meves maternitats.

Quins són els 3 fabulosos??

 

El sentit comú

Ja des que tinc us de consciència que recordo que la meva mare fomentava l’ús del sentit comú a casa, entre els germans. La meva tossuderia sovint s’enfrentava al seu sentit comú però al llarg dels anys vaig aprendre a utilitzar-lo. Quan vaig ser mare i vaig llegir els llibres del Carlos González, ara fa més de 15 anys, em va ressonar tot allò que ens deia la mare i vaig intentar aplicar-lo a la meva recent estrenada maternitat. I funciona, si, molt més que satisfer els desitjos de “el que diran” o el “que s’ha de fer”. Sentit comú per davant de tot.

 

Sentit comú és fer-te la vida fàcil.

 

 

L’exemple que tothom sempre tinc en ment. Quan les veïnes em deien que no la portés amb el fulard que se m’ofegaria i malacostumaria. El meu sentit comú em deia que a coll la meva filla estava més tranquil·la que a dins el carro on tothom hi posava la mà. Somreia més i no plorava tant.

A banda que ho havia viscut a la selva amazònica i a l’Àfrica. Allà els nens no tenen còlic, no sents plorar un nadó massa sovint, ni de nit ni de dia.

 

El sentit de l’humor

Aquest l’he après del molt estimat Carles Capdevila. Tenia jo la meva primera filla petita que vaig començar a sentir els seus programes de radio,  i després a la televisió i al diari ARA. Conectava amb la seva manera de com se’n reia de les petites coses que a mi m’amoinaven tant llavors. Com d’una gran decisió ell en feia un acudit. Com ens ha ajudat a mi i a tantes famílies a relativitzar la gravetat i viure el dia a dia com a pares d’una manera més senzilla, fàcil, amorosa i sobretot alegre.

Aquí tens una de les conferències més escoltades del Carles, «Educant amb humor», en té moltes més que pots gaudir tranquilament des de youtube.

Moltes gràcies Carles per la teva contribució a la vida dels pares i mares.

No et perdis els seus llibres i articles. Són un gran tresor.

Estimat Carles Capdevila

 

El sisè sentit        

El sisè sentit és la intuïció, el fet d’olorar les coses que han de passar abans de que passin, sentir les mentides abans que siguin dites, preveure les necessitats dels fills abans que siguin evidents.

Aquesta és una capacitat que es va desenvolupant a mesura que van passant els dies. Tan sols cal que siguis molt observadora, i veuràs que  en pocs dies ja podràs preveure moltes coses. No tan sols això sinó que intuiràs el perquè de les enrabiades i  les tristeses i podràs reforçar mes el vincle amb el teu fill o filla. Des de la comprensió dels fets, l’acceptació de les emocions podràs resoldre els conflictes que sorgeixin de manera més creativa juntament amb els altres dos sentits dels que et parlo.

 

 

PRACTICA’LS  DES  DE  JA !

Deja tu comentario

Tu correo electónico no será publicado. Los campos obligatorios estan marcados con un *Aquest lloc web utilitza cookies per a que vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les anomenades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, premi l'enllaç per més informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies